Trainers

Een goede groei en ontwikkeling van een kind is net zo belangrijk als hun gezondheid en het leervermogen. Kinderen groeien het snelst in de leeftijd van 2-5 jaar. Gedurende deze periode ontwikkelt zich 70% van het kindergezicht. Helaas verloopt deze ontwikkeling bij de meeste kinderen niet op de juiste wijze, waardoor een minder aantrekkelijk gezicht en een afwijkende stand van de tanden ontstaat.

De oorspronkelijke bevolking kauwde op hard en vezelrijk voedsel en hierdoor was de ontwikkeling van de mond- en kauwspieren optimaal. Onze kinderen hebben vaak niet de mogelijkheid tot deze stimulans, omdat dit niet verwerkt is in de moderne voeding.

Ook leren kinderen gewoonten aan zoals duimzuigen, incorrect slikgedrag en mondademhaling. Al deze gewoonten zorgen voor een verstoring van de ontwikkeling van gezicht, kaakpositie en tanden. Preventie van deze problemen in een zo vroeg mogelijk stadium is de beste manier om het kind optimaal te laten groeien (bron: Myofunctional Research Co).

In de meeste gevallen zal tijdens de oro-myofunctionele therapie gebruik gemaakt worden van een trainer. Hieronder vindt u uitleg over het gebruik van MRC-producenten.

  • De Lip Trainer is een extra hulpmiddel te gebruiken voor een actieve training van de lipspier (Orbicularis Oris). Advies draag- en oefentijd is elke dag 5 minuten. De Liptrainer wordt geadviseerd voor een leeftijd vanaf 5 jaar.
  • De Myobrace for Juniors (J1) is speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen met een melkgebit. De Myobrace for juniors is wat hoger in het front wat een betere retentie geeft gedurende de nacht. Het advies voor de draagtijd is: de gehele nacht en minimaal 1 uur overdag, elke dag. De Myobrace for juniors wordt geadviseerd voor een leeftijd 3 t/m 5 jaar.
  • De Myobrace for Kids (K1) is er voor het afleren en verbeteren van verkeerde spier- en mondgewoonten. De K1 is een zachte trainer die door de OMFT-logopedist ingezet wordt tijdens de oro-myofunctionele therapie bij kinderen met een gebit in de wisselfase. Het advies voor de draagtijd is: de gehele nacht en minimaal 1 uur overdag, elke dag. De Myobrace for kids wordt geadviseerd voor een leeftijd 5 t/m 10 jaar.
  • De Myobrace for Teens (T1) is speciaal ontwikkeld voor kinderen waarbij bijna alle permanente tanden zijn doorgekomen. De Myobrace for teens is wat hoger in het front wat een betere retentie geeft gedurende de nacht. Het advies voor de draagtijd is de gehele nacht en minimaal 1 uur overdag, elke dag. De Myobrace for teens wordt geadviseerd voor een leeftijd 10 t/m 15 jaar.
  • Myobrace for Bracers (B1) is speciaal ontwikkeld om de effectiviteit van beugels te verbeteren. Het beschermt de weke delen en traint de spieren in én rond de mond. Dit versnelt de werking van de beugel en verkort de beugeltijd. De Myobrace for bracers is er voor 2 type beugels; standaard en linguaal. Het advies voor de draagtijd is: de gehele nacht en minimaal 1 uur overdag, elke dag! De Myobrace for bracers wordt geadviseerd vanaf 10 jaar.
  • myOSA for TMJ is ontwikkeld voor de behandeling van kaakgewrichtsproblemen die vaak diverse klachten geven, zoals hoofd-, oor-, nek- en kaakpijn. Door middel van een aantal testen, met en zonder myOSA for TMJ in de mond, is vast te stellen of het gaat om een TMJ (Temporo Mandibular Joint) probleem en kan er een verdere behandeling worden bepaald. Geschikt vanaf 15 jaar.
  • myOSA for Juniors is ontwikkeld voor jonge kinderen die mondademhalen en snurken tijdens de slaap. De myOSA for juniors opent de beet en geeft decompressie van het kaakgewricht. De invloed op de stand van de onderkaak en de vergroting van de verticale beet vergroot de luchtweg. De myOSA for juniors wordt geadviseerd voor een leeftijd 2 t/m 6 jaar en is er in twee kleuren en twee verpakkingen.
  • myOSA for Kids is ontwikkeld voor jonge kinderen die mondademhalen en snurken tijdens de slaap. De myOSA for kids opent de beet en geeft decompressie van het kaakgewricht. De invloed op de stand van de onderkaak en de vergroting van de verticale beet vergroot de luchtweg. De myOSA for kids wordt geadviseerd voor een leeftijd 6 t/m 12 jaar en is er in twee kleuren en twee verpakkingen.
  • myOSA for Snorers is ontworpen voor mensen die mondademen en snurken tijdens de slaap. De verdikking in het molaargeeelte opent de beet en geeft lichte decompressie van het kaakgewricht. De invloed op de stand van de onderkaak en de vergroting van de verticale beet vergroot de luchtweg. Daardoor is de myOSA for snorers zeer geschikt voor het diagnosticeren en behandelen van snurkproblemen. De S1 is ontwikkeld voor snurkers die mondademen, de S2 is specifiek voor snurkers die niet mondademen of al behandeling hebben doorlopen met de S1. Geschikt vanaf 15 jaar.
  • myOSA for Teeth Grinders is ontwikkeld voor de behandeling van tandenknarsen. Geschikt vanaf 15 jaar.

Hygiëne

Het is voldoende om de trainer af te spoelen met warm water en daarna afgedroogd terug te stoppen in het doosje. Er wordt geadviseerd de trainer tweemaal per week te reinigen in een oplossing van lauw water en een MyoClean bruistablet. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van de MyoClean bruistabletten.

Levering en tarieven

De trainers en MyoClean bruistabletten worden alleen geleverd aan cliënten van OMFT Amersfoort of wanneer u kunt aantonen dat u in behandeling bent bij een andere praktijk. Het is niet mogelijk om een trainer te bestellen bij ons zonder behandeling, daar wij van mening zijn dat een juiste begeleiding noodzakelijk is om tot een goed resultaat te komen.

Tarieven kunt u terugvinden in onze webshop.